джуниър-ангин

експертът при възпалено гърло при децата

 • джуниър-ангин таблетки за смучене за деца

  Нежно и естествено облекчават болките в гърлото чрез
  натуралните си съставки-за деца над 4 г.

  • Облекчава възпалението в гърлото и успокоява болката
  • При смучене екстракта от исландски мъх образува защитно покритие за лигавицата на устата и гърлото и ги предпазва от вредни фактори
  • Таблетките са с приятен вкус на ягода

  С исландски мъх, доказана натурална природна съставка и калциев пантотенат.

  • Състав

   Една таблетка за смучене съдържа активните съставки

   • сух екстракт от исландски мъх (6.67 mg)
   • Калциев пантотенат (6.67 mg)
  • Начин на употреба и дозиране
   • Дозировка: за деца на възраст над 4 години - трябва да смучат по една таблетка на всеки 2–3 часа при необходимост, но не повече от 3 таблетки за 24 часа
   • 24 таблетки за смучене
   • Предлага се в аптечната мрежа
 • сироп за деца джуниър-ангин

  Решение 2 в 1: облекчава болките в гърлото и дразнещата кашлица дори и при най-малките деца.
  за деца на възраст над 1 година.

  • облекчава болките в гърлото и успокоява раздразнението
  • допълнително облекчава дразнещата кашлица
  • Образува облекчаващ защитен филм върху лигавицата в устата и в областта на гърлото, което не позволява на патогените да преминат през лигавицата
  • Приятен аромат на череша
  • Под формата на сироп - безопасен и лесен прием, подходящ дори и за деца на възраст над 1
   година

  Не съдържа алккохол и захар. Съдържа изпитаните билкови съставки исландски мъж и слез.

  По патентова активна формула.

  • Състав

   100 ml съдържат

   • исландски мъх (5 g)
   • слез (5 g)
  • Начин на употреба и дозиране
   • Дозировка: за деца на възраст между 1 и 6 години - да се приемат 5 ml веднъж или два пъти дневно; деца на възраст от 6 до 16 - да се приемат по 10 ml два пъти дневно
   • в шише от 100 ml
   • Предлага се в аптеките
Възпалено гърло при децата - причини и симптоми

Гърлото на детето е раздразнено и зачервено, има болка при гълтане и се затруднява храненето - за децата, както и за възрастни, възпаленото гърло е доста болезнено.

Най-честата причина за възпалено гърло при децата е обикновената настинка, която засяга децата средно 8 пъти годишно - значително по-често, отколкото при възрастните.Предизвиква се най-често от вируси - те се захващат по-лесно по лигавиците на децата и предизвикват възпаление, тъй като имунната система на детето все още не е напълно изградена.

При малки деца под 2 години, чувствителната лигавица се дразни и възпалява дори когато играят навън при студен въздух или при сух затоплен въздух в затворени помещения, което също така улеснява вирусите да атакуват лесно тяхното гърло.

Децата, които посещават детска градина или училище, са изложени на по-висок риск от инфекция отколкото другите деца. Това обяснява и големия брой на настинки при децата в сравнение с възрастните. Вирусите, които причиняват настинката могат да се разпространяват бързо, особено в детската градина – децата в детската градина поставят пръстите си в устата, без да се замислят или играят с играчки, които са били докоснати от, или дори поставяни в устата на други деца.

Първите признаци на възпалено гърло се появяват в рамките на първите няколко часа след инфекция и гърлото е възпалено и сухо, лигавицата е червена и подута, има болка при преглъщане.

Тук помагат таблетките за смучене джуниър-ангин, като надеждно облекчават възпаленото гърло, предпазват от по-нататъшно проникване на патогени в лигавицата като образуват филм слой и успокояват раздразнената лигавица.

Освен възпалено гърло, настинките при децата често са придружени от суха кашлица , която възниква поради раздразнената лигавица на гърлото.

Пристъпите на кашлица са особено изтощителни за децата, те не им позволяват да спят спокойно през нощта. Тук сиропът джуниър-ангин е идеалното решение, тъй като не само облекчава възпаленото гърло, но също така облекчава и дразнещата кашлица. Екстрактите от билките слез и исландски лишей образуват естествен защитен слой върху лигавиците на устата и гърлото, предпазват ги, успокояват ги и спомагат лигавиците да се преборят по-бързо с възпалението. Сиропът джуниър-ангин може да се използва от деца на възраст над 1 година, които не могат да приемат таблетките за смучене.

джуниър-ангин – експертът за възпалено гърло при децата

джуниър-ангин е разработен специално за нуждите на децата. Продуктът предлага нежно и ефективно решение, има приятен вкус и аромат, за случаите когато малчуганите са с възпалено гърло или дразнеща кашлица.

джуниър-ангин таблетки
за смучене:

 • за възпалено гърло
 • за деца на възраст над 4 години
 • приятен аромат на ягода
сироп джуниър-ангин:
 • за възпалено гърло и дразнеща кашлица
 • за деца на 1 г. възраст
 • приятен аромат на череша
 • не съдържа алкохол и захар
Естествен механизъм на действие на джуниър-ангин

Децата страдат от възпалено гърло по-често, отколкото възрастните. Възпаленото гърло най-често е резултат от обикновена настинка, към която децата са особено податливи на тъй като тяхната имунна система все още не е изградена и съществува висок риск от инфекция, на който те са изложени в детска градина и училище.

Независимо дали става въпрос за възрастен или за дете – болките в гърлото и дразненето са неприятни, както и затрудненото преглъщане и раздразнената лигавица.

Тук таблетките за смучене джуниър-ангин могат да помогнат, тъй като те съдържат доказаната билкова съставка исландски мъх. Исландският мъх образува защитен филм, който действа като естествена преграда директно върху лигавиците в областта на устата и гърлото, които са възпалени при болки в гърлото. Този защитен филм успокоява раздразнената лигавицата на гърлото и допълнително предпазва от допълнително проникване на патогени. Това е начинът за облекчение на възпалено гърло при малчуганите и защита на чувствителни гърлата на децата срещу допълнително дразнене.

При разтварянето на таблетките джуниър-ангин в устата, екстракта от исландски мъх, съдържащ се в тях, равномерно се разстила и покрива лигавиците на устата и гърлото. В допълнение, смученето също стимулира слюноотделянето, което благоприятно овлажнява сухата и раздразнена лигавица.

Освен исландски мъх, таблетките за смучене джуниър-ангин съдържат и калциев пантотенат (витамин B5). Това е естествена съставка с изключително добра поносимост и е известна с лечебните си свойства за стимулиране на възстановяването на клетките на лигавиците, както и при зарастването на рани.

Калциевият пантотенат спомага за успокояващия ефект от исландския мъх върху раздразнената лигавица при възпалено гърло.

Често при децата, освен болки в гърлото, има и дразнеща кашлица. Тя може да бъде изключително изтощителна за децата, когато имат пристъпи на кашлица, а те се провокират от възпалената и раздразнена лигавицата на гърлото. Сиропът джуниър-ангин с неговата патентована активна формула предлага решение 2 в 1, като облекчава възпаленото гърло и успокоява дразнещата кашлица едновременно. Ефикасността на активните съставки на джуниър-ангин сироп е научно доказана.

Сиропът джуниър-ангин съдържа две лечебни билки с доказано действие - исландски мъх и слез. Те са известни със своите защитни за лигавицата свойства, както и с това, че образуват защитен слой върху раздразнената лигавицата в устата и гърлото. Комбинацията от двете съставки води до двойна функция на образувания защитен слой: успокоява лигавицата и предпазва от проникване на болестни причинители и намалява пристъпите на мъчителната дразнеща кашлица.

Сиропът джуниър-ангин предлага безопасен прием и лесен начин за дозировка,особено при малките деца, при които таблетките за смучене не за безопасни, поради риск те да се задавят.

Тези доказани, естествени и билкови съставки на таблетките и сиропа джуниър-ангин са натурално, нежно и ефективно решение за възпалено гърло и суха кашлица при деца.

 
Исландски мъх

Исландският мъх (на латински: Cetraria islandica) е растение, което е мъх, расте в цяла Европа, на по-голяма височина. Той е богат на калций, йод, калий, фосфор и различни витамини и има успокояващи и защитни свойства за лигавиците на дихателните пътища. В народната медицина, това лечебно растение се използва от 17-ти век, предимно при дихателни и белодробни заболявания, но също така и за други симптоми, като възпаление на лигавицата на стомаха (гастрит).

Слезът

Слезът (на латински: Malva sylvestris) е растение, което расте в цяла Европа и се използва като лечебно растение още от древността. Известен е със своето успокояващо и защитно въздействие върху лигавицата. Цветовете на слеза са използвани в народната медицина при симптомите на обикновената настинка, съпроводена със суха кашлица и възпалено гърло, но и при проблеми с пикочния мехур и храносмилането.

 
сироп джуниър-ангин – научно доказана ефикасност

Научно доказано е чрез проучване, че активните вещества, съдържаща се в сиропа джуниър-ангин значително облекчават както възпалено гърло, така и сухата дразнещa кашлица при пациентите.*

*Адаптирано от източника: Mehl S., Vestweber A-M., Журнал по фармакология и терапия, 2008;4:111

джуниър-ангин - най-високо качество, създаден специално за нуждите на деца

Качеството и безопасността на продукта са от особено значение при продукти, предназначени за деца. Продуктите джуниър-ангин са медицински изделия, които са разработени специално за деца, като по отношение на състав, форма и вкус, те са идеално пригодени за нуждите им. С доказаните си природни съставки, джуниър-ангин продуктите предлагат ефективно, и същевременно нежно решение за децата.

джуниър-ангин се произвежда в Германия съгласно най-високите производствени стандарти и следователно предлага едно цялостно решение - качествен,ефективен и безопасен продукт.

 
Когато става въпрос за детето ми, дори и най-добрите продукти не са достатъчно ефективни – затова се доверявам на джуниър-ангин.
Още препоръки
при възпалено гърло за деца

В допълнение към подходящите препарати от аптеката (например джуниър-ангин), домашните средства също могат да допринесат за облекчаване на възпалено гърло при деца. При влошаване симптомите на възпалено гърло, поява и на други симптоми, висока температура или ако няма подобрение на състоянието в рамките на три дни, тогава трябва да се направи консултация с лекар!

 • 01
  Необходимо е на детето да се дават достатъчно течности - например, билкови чайове, чай с лимон и мед ; пресни плодови сокове които са с високо съдържание на витамин C.
  02
  При по-големите деца може да се прави гаргара с градински чай или осолена вода (1 чаена лъжичка сол в чаша топла вода).
 • 03
  Направете компрес на гърлото на детето. Охлаждащият компрес на гърлото (памучна кърпа напоена със студена вода) е подходящ при остро възпаление на гърлото и затруднено преглъщане. Топлият компрес на гърлото (например с топла вода) също помага при възпалено гърло, продължаващо няколко дни.
  04
  Препоръчително е да се приема лека храна, богата на витамини - например супа от пиле, зеленчукова супа и пресни плодове. Не е необходимо да принуждавате детето да яде, ако няма апетит.
 • 05
  Погрижите се за нивото на влажност в помещението - например, като използвате овлажнител и поддържайте помещението добре проветрено.
  06
  Инхалациите с лайка може спомагат за облекчаване на кашлицата.
 • 07
  Уверете се, че детето си почива достатъчно и получава грижи, които да подпомогнат процеса на оздравяване.

Споделете този уебсайт

Свържете се с нас!

Нео-ангин®, Нео-ангин® без захар, Нео-ангин® градински чай, Нео-ангин® Череша: Лeкарствени продукти без лекарско предписание. За възрастни и деца над 6 години.
Преди употреба прочетете листовката. IAL- A111/21.05.2015

Джуниър-ангин таблетки: Медицинско изделие. Да не се използва при деца под 4 години.

Джуниър-ангин Сироп: Медицинско изделие. Да не се използва при деца под 1 година.

Нео-бронхол®: Лeкарствен продукт без лекарско предписание. За възрастни и деца над 6 години.
Преди употреба прочетете листовката.

267/01.12.2016